Online Educa Berlijn 2009 krijgt vorm

De Online Educa Berlijn vindt dit jaar plaats van 2 t/m 4 december aanstaande. Het programma krijgt steeds meer vorm. Zo is de 'vader van Moodle', Martin Dougiamas, één van de keynote sprekers. Daarnaast experimenteert men met drie nieuwe formats (learnshops, lab sessions en learning cafés).

Dit grootste e-learning congres in Europa is één van mijn favoriete congressen. Ik kom er meestal veel bekenden tegen (ook uit vroegere, internationale, congressen), ik vind de sfeer motiverend, ik leer vooral ook veel in wandelgangen, en pik uit het programma ook altijd inhoudelijk het nodige mee. Verder vind ik het goed dat de organisatie experimenteert met nieuwe werkvormen (sessies met vijf sprekers hebben hun beperking), en dat men het congres wil versterken met web 2.0 technologie. Ik heb in het verleden uitgebreid geblogd over de Online Educa Berlijn.

Of ik dit jaar ga, weet ik nog niet. Zo ja: dan is de kans aanwezig dat ik me aansluit bij het reisarrangement van de Surf Foundation.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

4 reacties

  1. Ik zal eens even aan de baas vragen of ik er dit jaar wèl heen kan. Een beetje manager moet ICT toch een warm hart toedragen volgens Kennisnet. En het is bovendien leuk en inspirerend om over te bloggen. Ik hoop dus dat er nog ergens een potje met geld staat.

  2. Grappig hoe je dat zegt: “sessies met vijf sprekers hebben hun beperking”. Ik zou zeggen: dit is zwaar uit de tijd want de sessies zijn te kort voor enige diepgang (verder dan het maken van één ‘point’ komt men meestal niet) en er is geen ruimte voor enige interactie. Ben benieuwd hoe deze nieuwe vormen dus uitpakken. Trouwens Wilfred: ik ga dit jaar weer wél, dus hoop je ook weer te zien.

  3. Ik was van plan om dit jaar ook naar Berlijn te gaan, maar dat trekt Bruin financieel even niet. Ik ben heel benieuwd naar hoe je de nieuwe werkvormen ervaart.
    @Patricia: De sessies op de TeachMeetNL tonen volgens mij prima aan dat je niet 45 minuten en 5 sprekers nodig hebt om een punt te maken en je toehoorders te inspireren / prikkelen / ontroeren.

  4. @Rein Bijlsma: dan ben ik benieuwd hoe het je bevalt.
    @Patricia Kokx: wellicht tot in Berlijn, dan.
    @fons: voor een zzp-er kan ik me dat voorstellen. Patricia en jij hebben allebei gelijk. De vorm van de workshops met vijf sprekers is niet te vergelijken met een teachmeet. je kunt een punt maken binnen 7 minuten, maar niet in de vorm een standaard-presentatie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *